Π.Φ.Σ.- ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Οκτώβριος 23, 2017
Αθήνα 20/10/2017
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αρ. Πρωτ. 3743
ΝΠΔΔ

 

 

 

         ΠΡΟΣ 

        ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Ως Προεδρείο του Π.Φ.Σ , με επιστολή μας από τις 19/10/17 προς τον κ. Μπερσίμη , Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ , μεταξύ άλλων ρωτούσαμε :
“Σε περίπτωση που στις 23/10/17 , που θα ισχύσει το νέο Φ.Ε.Κ και ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ  του e- dapy , τα προϊόντα που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ και τα οποία έχουν χορηγηθεί  από τα φαρμακεία λόγω μη λειτουργίας του e-
DAPY , θεωρούμε αυτονόητο και παρακαλώ επιβεβαιώστε το , ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή “.
  Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ , μας διαβεβαίωσε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ,ότι η νέα εφαρμογή θα λειτουργήσει ταυτόχρονα με την ισχύ του νέου Φ.Ε.Κ ,δηλαδή στις 23/10/17 , επομένως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα . Διαβεβαίωση όμως ,που παρά την επιμονή μας , ποτέ δεν λάβαμε γραπτώς.
Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν και σήμερα Δευτέρα 23/10/17 , η νέα εφαρμογή δεν θα ανοίξει παρότι το νέο Φ.Ε.Κ θα ισχύσει κανονικά ,   και με πλήρη αδιαφορία του ΕΟΠΥΥ για τις ενστάσεις μας .
Για τούς ανωτέρω λόγους και μπροστά στον κίνδυνο  μη αποζημίωσης σε προϊόντα που θα χορηγήσουμε , τα οποία δεν θα αποζημιωθούν με βάση το νέο Φ.Ε Κ , το ΔΣ αποφάσισε από σήμερα  23/10/17 και μέχρι την λειτουργία της νέας εφαρμογής ,τα εξής :
 1 – Αναστολή στην χορήγηση όλων των προϊόντων της νέας σύμβασης , εκτός των Αναλωσίμων Σ.Δ και αυτό γιατί δεν θέλουμε απροειδοποίητα να φέρουμε σε δύσκολη θέση την εν λόγω ιδιαιτέρως ευαίσθητη ομάδα πασχόντων , δηλαδή θα χορηγούμε μόνο :
α) ταινίες μέτρησης σακχάρου με ανώτατη τιμή αποζημίωσης τα 19,5 € , γιατί  με το νέο Φ.Ε.Κ , υπάρχουν και ταινίες μέτρησης με μικρότερες τιμές αποζημίωσης , λόγω της αλλαγής ( βάση νόμου ) της μεθόδου προσδιορισμού αυτών ( Μ.Ο των τριών χαμηλότερων τιμών ) , όπωςVivacheckeco 18,73€,     ForaDiamond 15,43 €,     Gluneo 15,33 €, Ζαφείρι 12,63 €, Ruby 12,63 €, Gluco Dr autostrips 17,83 €, Freestyle Lite 18,29 €
β) βελόνες για φυσικοσύριγγεςεκτός NOVOFINE που δεν αποζημιώνονται με το νέο Φ.Ε.Κ.
γ) Σκαρφιστήρες και
δ) Σύριγγες ινσουλίνης.

2 – Σε περίπτωση που η εφαρμογή δεν λειτουργήσει έως 31/10/17 , η εισήγηση / πρότασή μας θα είναι , η αναστολή χορήγησης να επεκταθεί και για τα Αναλώσιμα του Σ.Δ. από 1/11/2017.

      Τέλος ,  κάτω από τις δυσάρεστες αυτές καταστάσεις και με τον άμεσο κίνδυνο να υποστούμε  ζημίες   από τη μη  πλήρη εφαρμογή του συστήματος , σας ενημερώνουμε ότι καλέσαμε έκτακτο Δ.Σ του Π.Φ.Σ  για αύριο  Τρίτη 24/10/17 στις 15:00, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη λήψη αποφάσεων για τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της μη λειτουργίας του νέου συστήματος eDAPY.

 

 

                               Με συναδελφικούς Χαιρετισμούς

 

 

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

 

Κυριάκος Θεοδοσιάδης  Σεραφείμ  Ζήκας

 

 

 

Posted in Uncategorized by