Φεβρουάριος 25, 2020

        
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία και θετική δυναμική, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, η καθιερωμένη κοπή της πίτας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας , στο ξενοδοχείο Cavo Olympo στην πλάκα Λιτοχώρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν προσκεκλημένοι  η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κυρία Σοφία Μαυρίδου , ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Φαρμακολογίας & Φαρμακογονιδιωματικής  του ΑΠΘ, Ιωάννης Βιζιριανάκης και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας –  Φαρμακολογίας του τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ , κυρία Λευκοθέα Παπαδοπούλου.

Η βραδιά ξεκίνησε με την εισήγηση του προέδρου του συλλόγου, κυρίου Κουιμτζίδη Ελευθέριου, ο οποίος μίλησε για τις εξελίξεις του κλάδου , ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης κυρία Μαυρίδου, ο  πρόεδρος του ΣΥΦΑ Πιερίας , κύριος Συμεωνίδης Πολυχρόνης ,  και  ο καθηγητής κύριος Βιζιριανάκης.

Στη βραδιά τιμήθηκαν για τη διεθνή διάκριση τους στο  «Simcyp Academic Awards 2019» ,ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ΑΠΘ , κύριος Βιζιριανάκης και ο φαρμακοποιός και μεταπτυχιακός φοιτητής φαρμακολογίας και θεραπευτικής κύριος Μυστρίδης Γεώργιος. Η διεθνής κοινοπραξία «Simcyp» απαρτίζεται από 36 βιοφαρμακευτικές  εταιρείες , και περισσότερα  από  100 ακαδημαϊκά   και ερευνητικά   κέντρα   αξιολογούνται  από αυτή , ως κέντρα αριστείας στο χώρο της ανάπτυξης φαρμάκων.

Σε ένα κλίμα συγκίνησης ο κύριος Βιζιριανάκης τόνισε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που για πρώτη φορά ένας Φαρμακευτικός Σύλλογος , αναγνωρίζει την ερευνητική του πορεία.

Τέλος όπως κάθε χρόνο , πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των τέκνων των φαρμακοποιών που πέρασαν με επιτυχία στα ΑΕΙ της χώρας.

Ο     πρόεδρος                                              Ο γενικός γραμματέας

KΟΥΙΜΤΖΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ                        ΠΑΧΥΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Posted in Uncategorized by