Π.Φ.Σ.- ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΫΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φεβρουάριος 26, 2018

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα και επιβεβαιωμένεςπληροφορίες,στο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλήμε θέμα«Διατάξεις για την παραγωγή τελικών προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης»,περιλαμβάνεται διάταξηγια την θεσμοθέτησητων άυλων συνταγών .

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε την παραμικρή πληροφόρηση ούτε για το περιεχόμενο της ρύθμισης ούτεγια την διαδικασία της υλοποίησης της.

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και αφορά την καθημερινή λειτουργίατου φαρμακείου αλλά και γενικότερα της φαρμακευτικής περίθαλψηςκαι διακίνησηςτου φαρμάκου , θεωρούμε απαραίτητο πριν από οποιαδήποτε σύνταξη και κατάθεση νομοθετικήςρύθμισης να υπάρξειεμπεριστατωμένος και αναλυτικόςδιάλογος του Υπουργείου Υγείαςμε τον Πανελλήνιο ΦαρμακευτικόΣύλλογο,ώστε η όποιαρύθμιση αποφασιστεί να διασφαλίζει στον μέγιστο βαθμό τα απαραίτηταεχέγγυα στην ορθήλειτουργία της συνταγογράφησης και της εκτέλεσης συνταγών.

 

Για τον λόγο αυτό καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει σε εσπευσμένη κατάθεση οποιασδήποτε σχετικής διάταξης και να ορισθεί συνάντηση με το ΔΣ του Πανελληνίου ΦαρμακευτικούΣυλλόγου.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ                        ΣΕΡΑΦΕΙΜΖΗΚΑΣ

Posted in Uncategorized by