fs-pieria-logofs-pieria-logofs-pieria-logofs-pieria-logo
  • Αρχική
  • Σύλλογος
  • Φαρμακεία
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία
    • Εφημερεύοντα Φαρμακεία
    • Διευρυμένο Ωράριο
  • Ενημέρωση
    • Ανακοινώσεις
    • Νομοθεσία
  • Επικοινωνία
ΒΡΕΣ ΑΝΟΙΚΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
✕
            Χωρίς αποτέλεσμα Δες όλα τα αποτελέσματα
            Παράνομη λειτουργία φαρμακείων κατά τις Αργίες, εφημερίες και Κυριακές μέσω των πλατφόρμων διάθεσης προϊόντων
            4 Νοεμβρίου, 2024
            Παράταση μιας ημέρας στην υποβολή λογαριασμών μηνός Οκτωβρίου
            6 Νοεμβρίου, 2024
            5 Νοεμβρίου, 2024

            Αθήνα,  5 Νοεμβρίου 2024

            Αριθμ. Πρωτ. 4613

            Προς : Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης

            Κοινοποίηση: Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ, κα Θεανώ Καρποδίνη

             

             Κύριε Υπουργέ,

            Ενημερωθήκαμε από τον Οικονομικό Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ, κ. Καραμάνο κατά την ημέρα πληρωμής των φαρμακείων για τις υποβολές φαρμάκων και εμβολίων, ότι ο Οργανισμός αδυνατεί να εξοφλήσει την δαπάνη των εμβολίων για τον μήνα Σεπτέμβριο 2024, καθόσον τα χρήματα που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τις δαπάνες των εμβολίων δεν επαρκούν.

            Θα έπρεπε οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας που εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή, να συνεργαστούν αποτελεσματικά και έγκαιρα για την αύξηση του Προϋπολογισμού και την έγκρισή του από το Λογιστήριο του Κράτους,  καθόσον γνώριζαν τις αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ περί ένταξης και κάλυψης από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, νέων κατηγοριών εμβολίων.

            Είναι αδιανόητο λοιπόν να ενημερωνόμαστε σήμερα που είναι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των φαρμακείων, ότι ο  ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να εξοφλήσει τις δαπάνες των εμβολιασμών, με αποτέλεσμα τα φαρμακεία να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, προς τους προμηθευτές τους. Κατανοείτε το μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, καθόσον κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο η δαπάνη της υποβολής των «Εμβολίων ΕΠΕ» είναι πολλαπλάσια εξαιτίας και του αντιγριπικού εμβολιασμού.

            Θεωρούμε αυτονόητη  και επιβεβλημένη την παρέμβασή σας ώστε άμεσα και με ταχύτατες διαδικασίες να εγκριθεί η αναθεώρηση του προϋπολογισμού ΕΟΠΥΥ για τα εμβόλια, με πρόβλεψη για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης μέχρι τα τέλη  του χρόνου.

            Εν αναμονή της επίλυσης του σοβαρότατου αυτού προβλήματος .

            Με εκτίμηση,

                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                          ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                       ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ

            Share
            fs-pieria-logo

            Έγκυρη ενημέρωση για τα εφημερεύοντα Φαρμακεία του νομού Πιερίας, τα μέλη – Φαρμακεία και τα νέα του Συλλόγου.
            • → Ο Σύλλογος
            • → Τα Φαρμακεία
            • → Εφημερεύοντα Φαρμακεία
            • → Ανακοινώσεις

            Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας

            Θέση Βύθισμα, 601 31, Κατερίνη Πιερίας
            Ωράριο λειρουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 08:30 - 14:30

            Τηλέφωνα επικοινωνίας

            Γραφείο συλλόγου: 23510 22024
            Τηλ. Προέδρου: 23510 368 12

            Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

            info@fspierias.gr

            © 2022 ITeQ AE | All Rights Reserved | Όροι Χρήσης | Πολιτική Απορρήτου
              ΒΡΕΣ ΑΝΟΙΚΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
                        Χωρίς αποτέλεσμα Δες όλα τα αποτελέσματα