Ανακοινώσεις


Οκτώβριος 21, 2017

    Στους παρακατω πινακες θα βρειτε τις ποσοτητες που μπορειτε να χορηγησετε στα αναλωσιμα Σακχαρωδη Διαβητη , την συμμετοχη ανα κατηγορια , οπως επισης και τις βασικες τιμες αποζημειωσης. Ενημερωνουμε οτι καποια αναλωσιμα με το νεο Φ.Ε.Κ. 3491/5-10-2017 αποζημειωνονται με διαφορετικες μικροτερες τιμες.    

 ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΡΕΣ ΒΕΛΟΝΕΣ ΙΝΣ. ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΕΤΟΝΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΣΔ Ι200/ΜΗΝΑ0%150/ΜΗΝΑ0%100/ΜΗΝΑ0%50/ΕΤΟΣ0%0%
ΣΔ ΙΙ
Posted in Uncategorized by fspierias
Οκτώβριος 20, 2017
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΑρ. Πρωτ.3721/19-10-2017
ΝΠΔΔ

    Προς Τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτ. Μπερσίμη   Κοιν: α) Διεύθυνση Ελέγχου και Εκκαθάρισης Υπόψιν κ. Γεωργίου Μπαθρέλλου β) Διεύθυνση Φαρμάκου Υπόψιν κας Παναγιώτας Λίτσα     Κατόπιν της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας , στην οποία μας ενημερώσατε ότι το νέο ΦΕΚ. Β, 3491/5-10-2017, έχει ισχύ από 23/10/2017, αναμένουμε και την γραπτή επιβεβαίωσή σας. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο 15νθήμερo του Οκτωβρίου και η εφαρμογή του e-dapy, για την καταχώρηση των γνωματεύσεων, δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα να έχει συσσωρευτεί ένας μεγάλος αριθμός χειρόγραφων γνωματεύσεων στα φαρμακεία. Επίσης προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά μελλοντικά προβλήματα κατά τον έλεγχο από τις ΠΕ.ΔΙ. των γνωματεύσεων που πρόκειται να καταχωρήσουμε μετά την λειτουργία της εφαρμογής, παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα :

  • Όταν λειτουργήσει η εφαρμογή του e-dapy, οι γνωματεύσεις θα καταχωρηθούν με την πραγματική ημερομηνία εκτέλεσης – όπως είναι και το ορθό – και προφανώς όχι με την τρέχουσα ;

Posted in Uncategorized by fspierias
Οκτώβριος 19, 2017

FEK1571 Δειτε τις τιμες των Σκευασματων Ειδικης Διατροφης και Επιθεματων που δημοσιευθηκε στο Φ.Ε.Κ. 1571. ΦΕΚ1571 ——–

Posted in Uncategorized by fspierias
Οκτώβριος 19, 2017
  ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ: ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ: ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΕΓΧΩΝ Ταχ. Δ/νση: Απ. Παύλου 12, Μαρούσι Ταχ. Κώδικας: 15123 Πληροφορίες: Δ. Τσαντές, Ε. Τζιβάνη Τηλ: 210 8110653, -649, Φαξ: 210 8110694
E-mail: d6@eopyy.gov.gr  
Αθήνα 18/10/2017   Αρ.Πρωτ.: ΔΒ4Γ/Γ55/22οικ.42806   ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ  

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την έκδοση του ΦΕΚ3491/Β/5-10-2017»   Θέτουμε υπόψιν σας την έκδοση της με αρ. 40025 Απόφασης του Προέδρου του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 3491/Β/5-10-2017), σχετικά με την έγκριση των τιμών αποζημίωσης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού (επτά πίνακες). Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος των τιμών που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ ορίζεται η 23η Οκτωβρίου 2017.  

Posted in Uncategorized by fspierias
Οκτώβριος 17, 2017

Συμφωνα με ενημερωση που λαβαμε απο τον Π.Φ.Σ. ,σας ενημερωνουμε οπως πρεπει να προσκομιζετε αμεσα τις φορολογικες και ασφαλιστικες ενημερωτητες οταν ζητουνται απο τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γιατι αλλιως καθυστερουν οι πληρωμες.

Posted in Uncategorized by fspierias
Οκτώβριος 16, 2017

Θέμα: « Σχετικά με το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό σε πάσχοντες από ζακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ » Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν γνωμοδότησης της αρμοδιας επιτροπης του ΕΟΠΥΥ, σε ασθενεις που πασχουν απο σακχαρωδη διαβητη τυπου ΙΙ και λαμβανουν αλλα φαρμακα για την μειωση του σακχαρου εξαιρουμενων των ινσουλινων ( ανάλογα της GLP – 1 ) ’’ χορηγουνται εως 5ο ταινιες σακχαρου αιματος ανα διμηνο, εως 200σκαρφιστηρες ανα ετος και 100 βελονες φυσιγγοσυριγγων ανα τριμηνο.  

Posted in Uncategorized by fspierias
Οκτώβριος 12, 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κατερίνη 12/10/2017

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΙΕΡΙΑΣ

ΒΥΘΙΣΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Τ.Κ. 60100   ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΜΠΛΟΚ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΟΥ Ν.1729/87   Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε τις πολύ μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάζονται τους τελευταίους μήνες σε μπλοκ συνταγογράφησης φαρμάκων του Ν.1729/87 στα αγροτικά ιατρεία του νομού Πιερίας . Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των αγροτικών ιατρειών , στην εξυπηρέτηση των ασθενών και τη σύννομη λειτουργία των φαρμακείων. Οι ιατροί στην προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς συνυπογραφούν τα σκευάσματα του  Ν.1729/87 σε ηλεκτρονική συνταγή χωρίς να εκδίδουν την ειδική συνταγή με κόκκινη γραμμή του Ν.1729/87 που απαιτείται , αφού δεν έχουν τα αντίστοιχα μπλοκ και ενημερώνουν τον φαρμακοποιό ότι θα την χρωστούν και θα την παραδώσουν στον φαρμακοποιό μόλις τα παραλάβουν. Ο φαρμακοποιός έχει δυο επιλογές είτε να εξυπηρετήσει τον ασθενή, οπότε παραβαίνει τη ισχύουσα νομοθεσία περί ναρκωτικών σκευασμάτων γεγονός που επισύρει σοβαρές ποινές, είτε να αρνηθεί την εκτέλεση της συνταγής και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του ασθενούς. Είναι ολοφάνερο ότι μη επαρκής τροφοδότηση των αγροτικών ιατρείων με

Posted in Uncategorized by fspierias
Οκτώβριος 12, 2017

Αθήνα, 6/10/2017

Αρ. Πρωτ.3592

Προς ΕΠΕΙΓΟΝ  Τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτ. Μπερσίμη   Αξιότιμε κύριε πρόεδρε Με αφορμή την δημοσίευση του νέου καταλόγου αναλωσίμων προϊόντων και των νέων τιμών, θεωρούμε επιβεβλημένο, λόγω και της μη λειτουργίας του συστήματος e-ΔΑΠΥ, όπως η έναρξη εφαρμογής των οριζόμενων στο σχετικό ΦΕΚ(3491/5-10-2017) να ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν πιθανά προβλήματα περικοπών των φαρμακείων δεδομένου ότι εφόσον δεν λειτουργεί το Σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρησης γνωματεύσεων, οι Φαρμακοποιοί δεν γνωρίζουν ποια προϊόντα αποζημιώνονται και ποιά όχι και σε ποιες τιμές. Επίσης δίνεται η δυνατότητα διάθεσης του υπάρχοντος στοκ των προϊόντων αυτών, έτσι ώστε να μην υποστούν οικονομική ζημιά τα φαρμακεία λόγω των μειώσεων των τιμών σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων. Ακόμη όπως μας ενημέρωσαν Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, επιβάλλονται περικοπές σε γνωματεύσεις που αφορούν στην παροχή αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη , λόγω της αλλαγής των τιμών στα τέλη Ιουνίου, διότι οι αρμόδιες ΠΕΔΙ δεν είχαν ενημερωθεί για την παράταση διάθεσης με τις παλαιές τιμές, μέχρι 17 Ιουλίου. Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας και την ενημέρωση των Υπηρεσιών του Οργανισμού , ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι περικοπές που έχουν ήδη επιβληθεί, για τον λόγο αυτ

Posted in Uncategorized by fspierias
Οκτώβριος 10, 2017
Τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ 
κ. Σωτ. Μπερσίμη
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε
Με αφορμή την δημοσίευση του νέου καταλόγου αναλωσίμων προϊόντων και των νέων τιμών, θεωρούμε επιβεβλημένο, λόγω και της μη λειτουργίας του συστήματος e-ΔΑΠΥ, όπως η έναρξη εφαρμογής των οριζόμενων στο σχετικό ΦΕΚ(3491/5-10-2017) να ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου.
Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν πιθανά προβλήματα περικοπών των φαρμακείων δεδομένου ότι εφόσον δεν λειτουργεί το Σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρησης γνωματεύσεων, οι Φαρμακοποιοί δεν γνωρίζουν ποια προϊόντα αποζημιώνονται και ποιά όχι και σε ποιες τιμές.
Επίσης δίνεται η δυνατότητα διάθεσης του υπάρχοντος στοκ των προϊόντων αυτών, έτσι ώστε να μην υποστούν οικονομική ζημιά τα φαρμακεία λόγω των μειώσεων των τιμών σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων.
Ακόμη όπως μας ενημέρωσαν Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, επιβάλλονται περικοπές σε γνωματεύσεις που αφορούν στην παροχή αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη , λόγω της αλλαγής των τιμών στα τέλη Ιουνίου, διότι οι αρμόδιες ΠΕΔΙ δεν είχαν ενημερωθεί για την παράταση διάθεσης με τις παλαιές τιμές, μέχρι 17 Ιουλίου.
Ζητάμε την

Posted in Uncategorized by fspierias
Οκτώβριος 2, 2017

Για να προχωρησει η πληρωμη των ληξιπροθεσμων που εκκρεμουν, οι συναδελφοι που ειναι δικαιουχοι θα πρεπει να προσκομισουν Ασφαλιστικη και Φορολογικη ενημεροτητα στην Γραμματεια του συλλογου,μεχρι την Τεταρτη 4 Οκτωβριου. Φορολογικη ενημεροτητα απαιτειται για ποσα ανω των 1500€. Ασφαλιστικη ενημεροτητα απαιτειται για ποσα ανω των 3000€. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΙΜΤΖΙΔΗΣ ΕΛ.

Posted in Uncategorized by fspierias