Ανακοινώσεις

 

Μάιος 18, 2018

  Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας υποστήριξης των φαρμακευτικών συλλόγων καθώς επίσης και των μελών τους (φαρμακείων) ως προς την συμμόρφωση από 25 Μαΐου του Γενικού Κανονισμού για την προστασία των δεδομένων (GDPR) στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση και περισσότερες λεπτομέρειες συντόμως.

Posted in Uncategorized by fspierias
Μάιος 18, 2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΑρ. Πρωτ. 2002
ΝΠΔΔ 

    Προς Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας   Αγαπητοί Συνάδελφοι Σας επισυνάπτουμε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ , η οποία εκδόθηκε κατόπιν του υπ΄ αριθμ. 1766 /4.5.2018 εγγράφου μας, που αφορούσε στην υποχρεωτικότητα να αναγράφονται στα επικολλημένα κουπόνια ο κωδικός ΕΑΝ, ο κωδικός ΕΚΑΠΤΥ και η εμπορική ονομασία του προϊόντος. Στο έγγραφο μας είχαμε τονίζει ότι αυτό είναι αδύνατον να εφαρμοσθεί και ότι αρκούσαν ο Κωδικός ΕΑΝ και η εμπορική ονομασία. Σε αντίθετη περίπτωση θα παρέμενε ένα αδιάθετο στοκ στα φαρμακεία με τεράστια οικονομική ζημιά γι’ αυτά. Ο ΕΟΠΥΥ ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας διευκρινίζοντας ότι αρκεί η αναγραφή κωδικού ΕΑΝ και η εμπορική ονομασία , η επικόλληση αυτών των ταινιών αφορά μόνο στα ΣΕΔ και στο Υγειονομικό Υλικό και ταυτόχρονα έδωσε παράταση στους προμηθευτές από 1/6/2018 μέχρι 30/6/ 2018 για την συμμόρφωση στην ανακοίνωση την οποία σας παραθέτουμε.   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κατόπιν ερωτημάτων που μας έχουν τεθεί, σας γνωρίζουμε ότι, η από 30-4-2018 ανακο

Posted in Uncategorized by fspierias
Μάιος 16, 2018

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΑΜΕΙΩΝ 2   Οσοι συνάδελφοι έχουν τιμολόγια παλαιότερων ετων από διάφορα ταμεία ,τα οποία δεν έχουν πληρωθεί , θα πρέπει να στείλουν τα στοιχεία των τιμολογίων στον σύλλογο. Πρέπει να γράψετε στα στοιχεία ΑΡΙΘΜΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ –ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΠΟΣΟ Πρέπει να είστε σίγουροι για τα στοιχεία που θα στείλετε για να μην εχουμε προβλήματα στην διεκδίκηση των χρημάτων μας. Η αποστολή πρέπει να γίνει μέχρι την Παρασκευή 25/5/2018.    

Posted in Uncategorized by fspierias
Μάιος 16, 2018
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΑρ. Πρωτ. 1971
ΝΠΔΔ 
Αθήνα, 16.5.2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

  Προς Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας   Συνάδελφοι Όπως είναι γνωστό από 01/01/2017 για τα προϊόντα της σύμβασης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων τα οποία χορηγούνται μέσω των φαρμακείων και εξοφλούνται από τον ΕΟΠΥΥ, μας γίνεται παρακράτηση φόρου 4%. Οι παρακρατήσεις αυτές έχουν αναρτηθεί στο taxisnet και εμφανίζονται αυτόματα στους αντίστοιχους κωδικούς κατά την διαδικασία υποβολής φορολογικής δήλωσης του οικονομικού έτους 2017.Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από το φόρο εισοδήματος που προκύπτει για το 2017, ή σε περίπτωση που δεν προκύπτει φόρος εισοδήματος θα εμφανιστεί ως επιστροφή. Η παρακράτηση φόρου 4% που έχει υπολογισθεί, αφορά τα τιμολόγια τα οποία εκκαθαρίστηκαν και εξοφλήθηκαν έως και 31.12.17  

Posted in Uncategorized by fspierias
Μάιος 15, 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα,4/5/2018 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Αρ. Πρωτ. 1766

ΝΠΔΔ

Προς: Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ,

κ. Μπερσίμη Σωτήρη

Κοιν: Δ/νση Οργάνωσης & Σχεδιασμού Αγορών

Υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ,

κ. Αγγούρη Γεώργιο

Θέμα: «Αναγραφή κωδικών ΕΑΝ , ΕΚΑΠΤΥ »

Με έγγραφο της, η Δ/νση Οργάνωσης & Σχεδιασμού Αγορών Υπηρεσιών Υγείας ζητάει από την 1η Ιουνίου και μετά τα επικολλημένα κουπόνια, στην εκτέλεση του παραστατικού του φαρμακείου, να αναγράφουν τον κωδικό ΕΑΝ, τον κωδικό ΕΚΑΠΤΥ και την εμπορική ονομασία του προϊόντος που χορηγείται.

Θα θέλαμε όμως να σας επισημάνουμε πώς η πλειοψηφία των προϊόντων αναγράφουν στο κουπόνι τον κωδικό ΕΑΝ και την εμπορική ονομασία. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι επαρκή για τον έλεγχο που προτίθεται να κάνει ο Οργανισμός.

Στην περίπτωσ

Posted in Uncategorized by fspierias
Μάιος 11, 2018

  Την Τετάρτη 9 Μαΐου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας , ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Πιερίας και η PFIZER ΕΛΛΑΣ Α.Ε. συνδιοργάνωσαν , στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμών, επιστημονική ομιλία με θέμα « Παρουσίαση επιστημονικών δεδομένων για το Prevenar 13 και τον εμβολιασμό ενηλίκων» Την παρουσίαση έκανε η κ. Βασιλική Κοσσυβάκη ,πνευμονολόγος-φυματιολόγος, Medical Advisor στο τμήμα εμβολίων της Pfizer Hellas Α.Ε. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις πρότυπες εγκαταστάσεις του ΣΥ.ΦΑ. Πιερίας με συμμετοχή των φαρμακοποιών του νομού μας στο πλαίσιο της διαρκούς επιστημονικής εκπαίδευσης. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας θα συνεχίσει να συνδιοργανώνει , τόσο με τον ΣΥ.ΦΑ. Πιερίας αλλά και με φαρμακευτικές εταιρίες, επιστημονικές ημερίδες με στόχο την διαρκή ενημέρωση των μελών του προς όφελος των πολιτών.

Posted in Uncategorized by fspierias
Μάιος 10, 2018

Αναρτήθηκαν οι εισφορές Ε.Φ.Κ.Α. για τον Μάρτιο του 2018. Περιλαμβάνει την εισφορά του Μάρτιου 2018 που πρέπει να εξοφληθεί μέχρι 18/05/2018 και την εκκαθάριση του 2017 της οποίας η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως 31/05/2018. Επίσης αυτοί που έχουν να πάρουν επιστροφή μπορούν να κάνουν και συμψηφισμό με τις επόμενες ασφαλιστικές εισφορές. Δήλωση συμψηφισμού γίνεται ανοίγοντας την σελίδα ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΤΟΥΣ και πατώντας στην ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ.

Posted in Uncategorized by fspierias
Μάιος 8, 2018

Απο τις 7/5/2018 εχουν αναρτηθει τα ειδοποιητηρια των διαφορών ασφαλιστικης κατηγοριας των νεων ασφαλισμενων του Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Α.Υ. στον προσωπικο φακελο του καθε ασφαλισμενου, στην ιστοσελιδα του tsay.gr Αφορουν το B’ εξαμηνο 2013 και η ημερομηνια ληξης πληρωμης ειναι η 31/05/2018.

Posted in Uncategorized by fspierias
Μάιος 7, 2018

Posted in Uncategorized by fspierias
Μάιος 3, 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 02 MAIOY 2018 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΠΔΔ Αριθμ. Πρωτ. 1729 Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας Θέμα: «Παροχη ενημερωσης για GDPR-Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»   » Αναφορικά με τη συμμόρφωση των φαρμακείων σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 «για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της Οδηγίας 95/46/ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία. Δεδομένων)» ισχύουν στο ακέραιο όσα αναφέρθησαν στην Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. της 22ας Απριλίου 2018. Η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Κανονισμού από τα φαρμακεία θα λάβει χώρα κατόπιν κεντρικής διαχείρισης του Π.Φ.Σ. σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση τα φαρμακεία δεν θα χρειαστεί να προβούν σε μεμονωμένες – ατομικές διαδικασίες εφαρμογής όσων ορίζει ο ανωτέρω Κανονισμός. Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση. Με εκτίμηση

Posted in Uncategorized by fspierias